Webinar: Sociale infrastructuur in de (post-) Covid-stad

  • conférence
  • webinar
  • solidarité
  • conversation
  • politiek
  • online
  • Mmmhhh tu sembles intéressé par "online". Clique sur les mots clefs qui te plaisent... et hop ne rate plus rien les concernant. A toi de jouer !

Sociale infrastructuren worden opgevat als gebouwde ruimtes en faciliteiten die het gemeenschapsleven en de publieke ervaring van de stad herbergen, terwijl ze een specifiek soort sociaal goed bieden (onderwijs, cultuur, vrije tijd, eten, sport, empowerment, enz.). Ongeacht hun belangrijkste functie (gemeenschapscentrum, openbare bibliotheek, overdekte markt, zwembad, enz.), Sociale infrastructuren zijn plaatsen waar waarden van openheid, zoals sociale inclusie en stedelijke gastvrijheid, een concrete en praktische betekenis krijgen, waardoor ze ook een belangrijke vector van democratie.

Terwijl «Paleizen voor het volk», «Maisons du peuple» en «Centros civicos», als belangrijke en geïdealiseerde vormen van sociale infrastructuur, het denkbeeld van progressieve stadsplanning in de eerste helft van de 20e eeuw hebben gestructureerd, hebben latere trends (post- fordistische economie, suburbanisatie, individualisme, neoliberaal stedelijk beleid, privatiseringen) hebben mogelijk hun ambitie, betekenis en aantrekkingskracht verzwakt. Het feit dat de sociale infrastructuur naar voren is gekomen als een sleutelfactor in de reactie op recente economische en ecologische crises voor wat de meest kwetsbare stedelijke bevolking betreft, bevestigde het belang ervan en bracht noties met zich mee van 'derde plaats', 'welzijnsruimte'. , en «inclusieve enclave» terug op de politieke agenda in veel grote steden.

De huidige gezondheidscrisis, en de angst voor nauw contact in binnenruimtes die het met zich meebrengt, vormt een andere uitdaging. Wat zijn en wat zullen de praktische gevolgen zijn voor bestaande en toekomstige sociale infrastructuren, voor het publiek dat ze herbergen, voor het beleid dat hen promoot en de financiering die hen ondersteunt? Luidt de COVID-19-pandemie een grote crisis in van lokale gemeenschapsruimten en sociale voorzieningen, of zelfs van onze grotere «openbare interieurs»? Of vraagt het om een heroverweging van hun functie, gebruik, ontwerp, lay-out? Als deze plaatsen inderdaad van «infrastructureel» belang zijn voor een stedelijke samenleving, welke andere indirecte gevolgen zijn dan te vrezen en te voorzien? Kan de sociale infrastructuur zichzelf opnieuw uitvinden in het licht van de pandemie, door middel van technologie-, ontwerp-, management- of gedragsgebaseerde oplossingen, of door het gebruik van online virtuele ruimtes?

Het doel van dit seminarie is om deze problemen vanuit verschillende disciplinaire invalshoeken te verkennen met de hulp van de beste specialisten, zowel analisten als praktijkmensen, om solide hypothesen en concrete perspectieven te formuleren voor een sociaal infrastructuurbeleid dat zowel maatschappelijk relevant als materieel passend zou zijn. voor de (post-) Covid-stad.


Goed om te weten

Automagically translated from EnglishJouw naam :

Jouw voornaam * :

Jouw email adres * :

Telefoonnummer:

Jouw bericht * :

Online

Waar is het?

Belgium Bruxelles, Belgium

Online
Bruxelles
Belgium


ZIE KAART

REF.#323797 - EEN FOUT MELDEN


En anders ... zie agenda

De Agenda

Zie alles wat er rond
jou te doen is

Neem Supermiro
overal met je mee.

ios android

Hey, ga niet weg...
Ontvang alles wat er
in jouw buurt gebeurt

Alle tips
events
goede adressen

  • Favorieten
  • 2021-01-19 16:30:00 2021-01-19 18:30:00 Europe/Paris Webinar: Sociale infrastructuur in de (post-) Covid-stad Sociale infrastructuren worden opgevat als gebouwde ruimtes en faciliteiten die het gemeenschapsleven en de publieke ervaring van de stad herbergen, terwijl ze een specifiek soort sociaal goed bieden (onderwijs, cultuur, vrije tijd, eten, sport, empowerment, enz.). Ongeacht hun belangrijkste functie (gemeenschapscentrum, openbare bibliotheek, overdekte markt, zwembad, enz.), Sociale infrastructuren zijn plaatsen waar waarden van openheid, zoals sociale inclusie en stedelijke gastvrijheid, een concrete en praktische betekenis krijgen, waardoor ze ook een belangrijke vector van democratie. Terwijl «Paleizen voor het volk», «Maisons du peuple» en «Centros civicos», als belangrijke en geïdealiseerde vormen van sociale infrastructuur, het denkbeeld van progressieve stadsplanning in de eerste helft van de 20e eeuw hebben gestructureerd, hebben latere trends (post- fordistische economie, suburbanisatie, individualisme, neoliberaal stedelijk beleid, privatiseringen) hebben mogelijk hun ambitie, betekenis en aantrekkingskracht verzwakt. Het feit dat de sociale infrastructuur naar voren is gekomen als een sleutelfactor in de reactie op recente economische en ecologische crises voor wat de meest kwetsbare stedelijke bevolking betreft, bevestigde het belang ervan en bracht noties met zich mee van 'derde plaats', 'welzijnsruimte'. , en «inclusieve enclave» terug op de politieke agenda in veel grote steden. De huidige gezondheidscrisis, en de angst voor nauw contact in binnenruimtes die het met zich meebrengt, vormt een andere uitdaging. Wat zijn en wat zullen de praktische gevolgen zijn voor bestaande en toekomstige sociale infrastructuren, voor het publiek dat ze herbergen, voor het beleid dat hen promoot en de financiering die hen ondersteunt? Luidt de COVID-19-pandemie een grote crisis in van lokale gemeenschapsruimten en sociale voorzieningen, of zelfs van onze grotere «openbare interieurs»? Of vraagt het om een heroverweging van hun functie, gebruik, ontwerp, lay-out? Als deze plaatsen inderdaad van «infrastructureel» belang zijn voor een stedelijke samenleving, welke andere indirecte gevolgen zijn dan te vrezen en te voorzien? Kan de sociale infrastructuur zichzelf opnieuw uitvinden in het licht van de pandemie, door middel van technologie-, ontwerp-, management- of gedragsgebaseerde oplossingen, of door het gebruik van online virtuele ruimtes? Het doel van dit seminarie is om deze problemen vanuit verschillende disciplinaire invalshoeken te verkennen met de hulp van de beste specialisten, zowel analisten als praktijkmensen, om solide hypothesen en concrete perspectieven te formuleren voor een sociaal infrastructuurbeleid dat zowel maatschappelijk relevant als materieel passend zou zijn. voor de (post-) Covid-stad. Bruxelles, Belgium metrolab.brussels
SLUITEN

Favorieten

Om toegang te krijgen tot jouw favorieten moet je ingelogd zijn!

SLUITEN

Favorieten

Om toegang te krijgen tot jouw favorieten moet je ingelogd zijn!

SLUITEN
SLUITEN

Personaliseer je resultaten

Om toegang te krijgen tot jouw voorkeuren moet je ingelogd zijn !

SLUITEN

Een thema volgen

Om dit thema te volgen moet je ingelogd zijn!

SLUITEN

Een thema volgen

Om dit thema te volgen moet je ingelogd zijn!

SLUITEN

Goede adressen volgen

Om dit goed adres te volgen moet je ingelogd zijn

SLUITEN

Een business volgen

Om deze business te volgen moet je ingelogd zijn

SLUITEN

Event-dropper

Om een Mirette voorstel te doen moet je ingelogd zijn!

SLUITEN

Ja, ik wil hem verwijderen

Ja Nee
SLUITEN

Well done, jouw instellingen voor de SuperNieuwsbrieven werden toegepast

SLUITEN

Event-dropper

Om een Mirette voorstel te doen moet je ingelogd zijn!

tu n'as pas autorisé la localisation ?

SLUITEN
SLUITEN