Politiek observatorium: hulp aan transmigranten

  • confรฉrence
  • solidaritรฉ
  • politiek
  • Vrouwen
  • Vluchtelingen
  • Mmmhhh tu sembles intรฉressรฉ par "Vluchtelingen". Clique sur les mots clefs qui te plaisent... et hop ne rate plus rien les concernant. A toi de jouer !

Na de toename van het aantal vluchtelingen in Europa in 2015 en de ontmanteling van de โ€œjungleโ€ van Calais eind 2016, zag Belgiรซ de aankomst op zijn grondgebied van een nieuwe groep migranten, van wie sommigen probeerden over te steken naar het Verenigd Koninkrijk. Politici en de pers creรซerden al snel een nieuwe categorie migranten, "transmigranten" of "migranten op doorreis". Deze mannen en vrouwen met verschillende achtergronden zijn erg kwetsbaar. Deze observatie houdt verband met hun ballingschap en hun migratietocht, maar ook met de levensomstandigheden en met de vele repressieve politieacties waaraan ze worden blootgesteld.

Dit migratieverschijnsel benadrukt ook een hele golf van maatschappelijke solidariteit op het nationale grondgebied. Maar hoe zit het vanuit politiek oogpunt? ๐๐ฎ๐ž๐ฅ๐ฅ๐ž ๐ž๐ฌ๐ญ ๐ฅ๐š ๐ฌ๐ข๐ญ๐ฎ๐š๐ญ๐ข๐จ๐ง ๐๐š๐ง๐ฌ ๐ฅ๐š ๐ฉ๐ซ๐จ๐ฏ๐ข๐ง๐œ๐ž? ๐‚๐จ๐ฆ๐ฆ๐ž๐ง๐ญ ๐ž๐ฌ๐ญ ๐จ๐ซ๐ ๐š๐ง๐ข๐ฌ๐ž๐จ๐ซ๐ ๐š๐ง๐ข๐ฌ๐ž ๐ฅ'๐š๐ข๐๐ž? ๐๐ฎ๐ž๐ฅ๐ฌ ๐ฌ๐จ๐ง๐ญ ๐ฅ๐ž๐ฌ ๐›๐ž๐ฌ๐จ๐ข๐ง๐ฌ? ๐๐ฎ๐ž๐ฅ๐ฅ๐ž๐ฌ ๐ฌ๐จ๐ง๐ญ ๐ฅ๐ž๐ฌ ๐ฌ๐จ๐ฅ๐ฎ๐ญ๐ข๐จ๐ง๐ฌ? ๐‹๐ž๐ฌ ๐ฉ๐ž๐ซ๐ฌ๐ฉ๐ž๐œ๐ญ๐ข๐ฏ๐ž๐ฌ?

Om het onderwerp in te leiden en deze vragen te beantwoorden, verwelkomen we ๐‚๐ž๐‚๐ž๐ฅ๐ข๐ง๐ž ๐๐ข๐ซ๐ž, projectmanager bij het Regionaal Integratiecentrum van de provincie Luxemburg (CRILUX).

Deze bijeenkomst van het MOC Political Observatory vindt plaats in ๐ฏ๐ข๐ฌ๐ข๐จ๐œ๐จ๐ง๐Ÿ๐ž๐ฏ๐ข๐ฌ๐ข๐จ๐œ๐จ๐ง๐Ÿ๐ž๐ซ๐ž๐ง๐œ๐ž. Om de benodigde informatie te verkrijgen is het noodzakelijk om per e-mail op het e-mailadres of telefonisch in te schrijven Voor vragen over dynamiek en organisatie is het aantal deelnemers beperkt.


Goed om te weten

Automagically translated from FrenchJouw naam :

Jouw voornaam * :

Jouw email adres * :

Telefoonnummer:

Jouw bericht * :


ONLINE

Waar is het?

Belgique Bruxelles, Belgique

ONLINE
Bruxelles
BelgiqueZIE KAART

REF.#329949 - EEN FOUT MELDEN


En anders ... zie agenda

De Agenda

Zie alles wat er rond
jou te doen is

Neem Supermiro
overal met je mee.

ios android

Hey, ga niet weg...
Ontvang alles wat er
in jouw buurt gebeurt

Alle tips
events
goede adressen

  • Favorieten
  • 2021-01-18 19:30:00 2021-01-18 21:30:00 Europe/Paris Politiek observatorium: hulp aan transmigranten Na de toename van het aantal vluchtelingen in Europa in 2015 en de ontmanteling van de โ€œjungleโ€ van Calais eind 2016, zag Belgiรซ de aankomst op zijn grondgebied van een nieuwe groep migranten, van wie sommigen probeerden over te steken naar het Verenigd Koninkrijk. Politici en de pers creรซerden al snel een nieuwe categorie migranten, "transmigranten" of "migranten op doorreis". Deze mannen en vrouwen met verschillende achtergronden zijn erg kwetsbaar. Deze observatie houdt verband met hun ballingschap en hun migratietocht, maar ook met de levensomstandigheden en met de vele repressieve politieacties waaraan ze worden blootgesteld. Dit migratieverschijnsel benadrukt ook een hele golf van maatschappelijke solidariteit op het nationale grondgebied. Maar hoe zit het vanuit politiek oogpunt? ๐๐ฎ๐ž๐ฅ๐ฅ๐ž ๐ž๐ฌ๐ญ ๐ฅ๐š ๐ฌ๐ข๐ญ๐ฎ๐š๐ญ๐ข๐จ๐ง ๐๐š๐ง๐ฌ ๐ฅ๐š ๐ฉ๐ซ๐จ๐ฏ๐ข๐ง๐œ๐ž? ๐‚๐จ๐ฆ๐ฆ๐ž๐ง๐ญ ๐ž๐ฌ๐ญ ๐จ๐ซ๐ ๐š๐ง๐ข๐ฌ๐ž๐จ๐ซ๐ ๐š๐ง๐ข๐ฌ๐ž ๐ฅ'๐š๐ข๐๐ž? ๐๐ฎ๐ž๐ฅ๐ฌ ๐ฌ๐จ๐ง๐ญ ๐ฅ๐ž๐ฌ ๐›๐ž๐ฌ๐จ๐ข๐ง๐ฌ? ๐๐ฎ๐ž๐ฅ๐ฅ๐ž๐ฌ ๐ฌ๐จ๐ง๐ญ ๐ฅ๐ž๐ฌ ๐ฌ๐จ๐ฅ๐ฎ๐ญ๐ข๐จ๐ง๐ฌ? ๐‹๐ž๐ฌ ๐ฉ๐ž๐ซ๐ฌ๐ฉ๐ž๐œ๐ญ๐ข๐ฏ๐ž๐ฌ? Om het onderwerp in te leiden en deze vragen te beantwoorden, verwelkomen we ๐‚๐ž๐‚๐ž๐ฅ๐ข๐ง๐ž ๐๐ข๐ซ๐ž, projectmanager bij het Regionaal Integratiecentrum van de provincie Luxemburg (CRILUX). Deze bijeenkomst van het MOC Political Observatory vindt plaats in ๐ฏ๐ข๐ฌ๐ข๐จ๐œ๐จ๐ง๐Ÿ๐ž๐ฏ๐ข๐ฌ๐ข๐จ๐œ๐จ๐ง๐Ÿ๐ž๐ซ๐ž๐ง๐œ๐ž. Om de benodigde informatie te verkrijgen is het noodzakelijk om per e-mail op het e-mailadres of telefonisch in te schrijven Voor vragen over dynamiek en organisatie is het aantal deelnemers beperkt. Bruxelles, Belgique Ciep Lux
SLUITEN

Favorieten

Om toegang te krijgen tot jouw favorieten moet je ingelogd zijn!

SLUITEN

Favorieten

Om toegang te krijgen tot jouw favorieten moet je ingelogd zijn!

SLUITEN
SLUITEN

Personaliseer je resultaten

Om toegang te krijgen tot jouw voorkeuren moet je ingelogd zijn !

SLUITEN

Een thema volgen

Om dit thema te volgen moet je ingelogd zijn!

SLUITEN

Een thema volgen

Om dit thema te volgen moet je ingelogd zijn!

SLUITEN

Goede adressen volgen

Om dit goed adres te volgen moet je ingelogd zijn

SLUITEN

Een business volgen

Om deze business te volgen moet je ingelogd zijn

SLUITEN

Event-dropper

Om een Mirette voorstel te doen moet je ingelogd zijn!

SLUITEN

Ja, ik wil hem verwijderen

Ja Nee
SLUITEN

Well done, jouw instellingen voor de SuperNieuwsbrieven werden toegepast

SLUITEN

Event-dropper

Om een Mirette voorstel te doen moet je ingelogd zijn!

tu n'as pas autorisรฉ la localisation ?

SLUITEN
SLUITEN