A Kitchen Broadcast dinner

  • conférence
  • online
  • Mmmhhh tu sembles intéressé par "online". Clique sur les mots clefs qui te plaisent... et hop ne rate plus rien les concernant. A toi de jouer !

Kitchen Broadcast is een online radioshow geprogrammeerd door Joachim Ben Yakoub en Reem Shilleh. Met de deelname van Hela Yousfi, Mohamed Toukabri en Nidhal Chamekh, biedt dit Kitchen Broadcast-diner een kritische reflectie op postkoloniale vraagstukken en de promotie van historische transformaties - ergens tussen de Maghreb, Parijs en Brussel.

Precies tien jaar geleden, in december 2010, zette Tunesië de wereld in vuur en vlam. Van de Kasbah in Tunis tot het Tahirplein in Caïro, van Plaza del Sol in Madrid tot het Syntagma-plein in Athene tot het centrum van de kapitalistische wereld Wall Street, de hele aarde werd 'bezet' door een gevoel van verontwaardiging. Hoewel aan de eisen voor vrijheid gemakkelijk kan worden voldaan door cosmetische democratische hervormingen, wordt er geen gehoor gegeven aan eisen voor brood en waardigheid. Het mondiale autoritarisme, aangewakkerd door politiegeweld, racisme en islamofobie, lijkt echter toe te nemen, ook in Europa.

In tegenstelling tot Brussel en Parijs is dekolonisatie (nog) geen metafoor in de Maghreb. Na bijna anderhalve eeuw koloniaal bestuur, zes decennia postkoloniaal bestuur en nu tien jaar van opstanden in de Maghreb, lijken dekoloniale eisen op het eerste gezicht achterhaald, op zijn best anachronistisch. Hun huidige schuchtere heropleving in de toespraken van een diaspora-minderheid getuigt echter van een mogelijke heropleving. Hoog tijd voor een diepgaande discussie.


Goed om te weten

Automagically translated from EnglishOrganisator

KAAI Theater


Jouw naam :

Jouw voornaam * :

Jouw email adres * :

Telefoonnummer:

Jouw bericht * :


ONLINE

Waar is het?

1000 Belgium Sainctelettesquare 18-20 Brussels Belgium

ONLINE
Sainctelettesquare 18-20 Brussels BelgiumZIE KAART

REF.#330447 - EEN FOUT MELDEN


En anders ... zie agenda

De Agenda

Zie alles wat er rond
jou te doen is

Neem Supermiro
overal met je mee.

ios android

Hey, ga niet weg...
Ontvang alles wat er
in jouw buurt gebeurt

Alle tips
events
goede adressen

  • Favorieten
  • 2021-01-14 10:00:00 2021-01-14 23:45:00 Europe/Paris A Kitchen Broadcast dinner Kitchen Broadcast is een online radioshow geprogrammeerd door Joachim Ben Yakoub en Reem Shilleh. Met de deelname van Hela Yousfi, Mohamed Toukabri en Nidhal Chamekh, biedt dit Kitchen Broadcast-diner een kritische reflectie op postkoloniale vraagstukken en de promotie van historische transformaties - ergens tussen de Maghreb, Parijs en Brussel. Precies tien jaar geleden, in december 2010, zette Tunesië de wereld in vuur en vlam. Van de Kasbah in Tunis tot het Tahirplein in Caïro, van Plaza del Sol in Madrid tot het Syntagma-plein in Athene tot het centrum van de kapitalistische wereld Wall Street, de hele aarde werd 'bezet' door een gevoel van verontwaardiging. Hoewel aan de eisen voor vrijheid gemakkelijk kan worden voldaan door cosmetische democratische hervormingen, wordt er geen gehoor gegeven aan eisen voor brood en waardigheid. Het mondiale autoritarisme, aangewakkerd door politiegeweld, racisme en islamofobie, lijkt echter toe te nemen, ook in Europa. In tegenstelling tot Brussel en Parijs is dekolonisatie (nog) geen metafoor in de Maghreb. Na bijna anderhalve eeuw koloniaal bestuur, zes decennia postkoloniaal bestuur en nu tien jaar van opstanden in de Maghreb, lijken dekoloniale eisen op het eerste gezicht achterhaald, op zijn best anachronistisch. Hun huidige schuchtere heropleving in de toespraken van een diaspora-minderheid getuigt echter van een mogelijke heropleving. Hoog tijd voor een diepgaande discussie. Sainctelettesquare 18-20 Brussels Belgium Kaaitheater
SLUITEN

Favorieten

Om toegang te krijgen tot jouw favorieten moet je ingelogd zijn!

SLUITEN

Favorieten

Om toegang te krijgen tot jouw favorieten moet je ingelogd zijn!

SLUITEN
SLUITEN

Personaliseer je resultaten

Om toegang te krijgen tot jouw voorkeuren moet je ingelogd zijn !

SLUITEN

Een thema volgen

Om dit thema te volgen moet je ingelogd zijn!

SLUITEN

Een thema volgen

Om dit thema te volgen moet je ingelogd zijn!

SLUITEN

Goede adressen volgen

Om dit goed adres te volgen moet je ingelogd zijn

SLUITEN

Een business volgen

Om deze business te volgen moet je ingelogd zijn

SLUITEN

Event-dropper

Om een Mirette voorstel te doen moet je ingelogd zijn!

SLUITEN

Ja, ik wil hem verwijderen

Ja Nee
SLUITEN

Well done, jouw instellingen voor de SuperNieuwsbrieven werden toegepast

SLUITEN

Event-dropper

Om een Mirette voorstel te doen moet je ingelogd zijn!

tu n'as pas autorisé la localisation ?

SLUITEN
SLUITEN