Les Mardis de l'Actu - "Politiegeweld: achter de excessen, een structureel fenomeen?"

  • conférence
  • réunion
  • feu
  • climat
  • Mmmhhh tu sembles intéressé par "climat". Clique sur les mots clefs qui te plaisent... et hop ne rate plus rien les concernant. A toi de jouer !

De dood van Jozef Chovanec twee jaar geleden in een cel op de luchthaven van Charleroi, de dood van de kleine Mawda na een politie-schot, het onevenredig gebruik van geweld door de politie tijdens demonstraties, ... Ook in België staat politiegeweld in de schijnwerpers en draagt het bij tot het creëren van een klimaat van wantrouwen jegens de politie. De Covid-crisis is niet vrijgesteld van dit soort afwijkingen, integendeel. In het kader van de toepassing van maatregelen ter bescherming van de volksgezondheid roept het overmatig gebruik van geweld bij politie-interventies vraagtekens op. Iedereen denkt nog steeds aan de dood van de jonge Adil bij Anderlecht na een achtervolging.

Hoe deze bramen te verklaren? Te lakse wetgeving? Te buitensporige maatregelen? Welke sancties zijn van toepassing en worden toegepast bij politiegeweld? Kunnen we spreken van een structureel fenomeen?

Met 𝐌𝐚𝐭𝐡𝐢𝐞𝐮 𝐁𝐞𝐲𝐬, advocaat, lid van de Liga voor de Rechten van de Mens (LDH) en van het observatorium voor politiegeweld van de LDH en auteur van "What rights in the face of the police", een praktische en juridische handleiding die herinnert aan de bevoegdheden van de politie en geef advies en gepaste reacties wanneer ze ermee worden geconfronteerd, vooral in de context van een activistische actie.


Goed om te weten

Automagically translated from FrenchJouw naam :

Jouw voornaam * :

Jouw email adres * :

Telefoonnummer:

Jouw bericht * :

ONLINE

Waar is het?

Belgique Bruxelles, Belgique

ONLINE
Bruxelles
BelgiqueZIE KAART

REF.#330498 - EEN FOUT MELDEN


En anders ... zie agenda

De Agenda

Zie alles wat er rond
jou te doen is

Neem Supermiro
overal met je mee.

ios android

Hey, ga niet weg...
Ontvang alles wat er
in jouw buurt gebeurt

Alle tips
events
goede adressen

  • Favorieten
  • 2021-01-19 20:00:00 2021-01-19 21:00:00 Europe/Paris Les Mardis de l'Actu - "Politiegeweld: achter de excessen, een structureel fenomeen?" De dood van Jozef Chovanec twee jaar geleden in een cel op de luchthaven van Charleroi, de dood van de kleine Mawda na een politie-schot, het onevenredig gebruik van geweld door de politie tijdens demonstraties, ... Ook in België staat politiegeweld in de schijnwerpers en draagt het bij tot het creëren van een klimaat van wantrouwen jegens de politie. De Covid-crisis is niet vrijgesteld van dit soort afwijkingen, integendeel. In het kader van de toepassing van maatregelen ter bescherming van de volksgezondheid roept het overmatig gebruik van geweld bij politie-interventies vraagtekens op. Iedereen denkt nog steeds aan de dood van de jonge Adil bij Anderlecht na een achtervolging. Hoe deze bramen te verklaren? Te lakse wetgeving? Te buitensporige maatregelen? Welke sancties zijn van toepassing en worden toegepast bij politiegeweld? Kunnen we spreken van een structureel fenomeen? Met 𝐌𝐚𝐭𝐡𝐢𝐞𝐮 𝐁𝐞𝐲𝐬, advocaat, lid van de Liga voor de Rechten van de Mens (LDH) en van het observatorium voor politiegeweld van de LDH en auteur van "What rights in the face of the police", een praktische en juridische handleiding die herinnert aan de bevoegdheden van de politie en geef advies en gepaste reacties wanneer ze ermee worden geconfronteerd, vooral in de context van een activistische actie. Bruxelles, Belgique Ciep Lux
SLUITEN

Favorieten

Om toegang te krijgen tot jouw favorieten moet je ingelogd zijn!

SLUITEN

Favorieten

Om toegang te krijgen tot jouw favorieten moet je ingelogd zijn!

SLUITEN
SLUITEN

Personaliseer je resultaten

Om toegang te krijgen tot jouw voorkeuren moet je ingelogd zijn !

SLUITEN

Een thema volgen

Om dit thema te volgen moet je ingelogd zijn!

SLUITEN

Een thema volgen

Om dit thema te volgen moet je ingelogd zijn!

SLUITEN

Goede adressen volgen

Om dit goed adres te volgen moet je ingelogd zijn

SLUITEN

Een business volgen

Om deze business te volgen moet je ingelogd zijn

SLUITEN

Event-dropper

Om een Mirette voorstel te doen moet je ingelogd zijn!

SLUITEN

Ja, ik wil hem verwijderen

Ja Nee
SLUITEN

Well done, jouw instellingen voor de SuperNieuwsbrieven werden toegepast

SLUITEN

Event-dropper

Om een Mirette voorstel te doen moet je ingelogd zijn!

tu n'as pas autorisé la localisation ?

SLUITEN
SLUITEN