Het Luxemburgse verhaal

  • art
  • expo
  • musée
  • visite
  • visite guidée
  • Mmmhhh tu sembles intéressé par "visite guidée". Clique sur les mots clefs qui te plaisent... et hop ne rate plus rien les concernant. A toi de jouer !

The Luxembourg Story is geïnstalleerd op 1.500 m2 in een ongebruikelijke architectonische omgeving die oude en moderne structuren samenbrengt, en vertelt een beknopte en fascinerende manier van de meer dan duizendjarige geschiedenis van de stad Luxemburg.

Bezoekers kunnen de evolutie en transformaties van de hoofdstad ontdekken van de 10e eeuw tot heden: van het kasteel van de graven tot de moderne stad, door de invloed van de kerk en de eeuwen die door het fort worden gedomineerd. en zijn verschillende garnizoenen. Economische activiteiten, van middeleeuwse ambachten tot industrialisatie en het financiële centrum, komen aan bod, evenals het dagelijkse leven van de inwoners. Tijdens het bezoek leert u de rol van de stad als centrum van politieke macht begrijpen, vooral vanaf de onafhankelijkheid die het Groothertogdom verwierf in de 19e eeuw en tot de oprichting van Europese instellingen. De breuken veroorzaakt door de Eerste en Tweede Wereldoorlog worden in de tentoonstelling belicht. De relevante selectie van originele historische objecten wordt verrijkt met films, geluidsdocumenten en multimediatoepassingen.


Goed om te weten

De zeer complete app werkt in het Frans, Duits en Engels en biedt drie bezoekmodi: audiotours voor volwassenen en kinderen en een meer diepgaande "ontdekkings" -modus. Een 'kinderquiz' nodigt jonge bezoekers uit om hun kennis te testen. Dit alles wordt aangevuld met een presentatie van de huidige tentoonstellingen, het gebouw en de collecties en alle praktische informatie (prijzen, tijdschema's, cultureel en educatief programma). Een plattegrond met geïntegreerde navigatie vergemakkelijkt de oriëntatie in de kamers. Ten slotte kunt u met een "open boek" opmerkingen achterlaten na een bezoek aan het museum.Jouw naam :

Jouw voornaam * :

Jouw email adres * :

Telefoonnummer:

Jouw bericht * :

By submitting this form, you confirm that you have read and accepted our data protection policy.

Lëtzebuerg City Museum

Waar is het?

L-2090 Luxembourg 14, rue du Saint-Esprit, L-2090 Luxembourg, Luxembourg

Lëtzebuerg City Museum
14
rue du Saint-Esprit
L-2090 Luxembourg
LuxembourgZIE KAART

REF.#330804 - EEN FOUT MELDEN

Dit vind je ook leuk:En anders ... zie agenda

De Agenda

Zie alles wat er rond
jou te doen is

Neem Supermiro
overal met je mee.

ios android

Hey, ga niet weg...
Ontvang alles wat er
in jouw buurt gebeurt

Alle tips
events
goede adressen

  • Favorieten
  • 2021-01-01 2021-12-31 Europe/Paris Het Luxemburgse verhaal The Luxembourg Story is geïnstalleerd op 1.500 m2 in een ongebruikelijke architectonische omgeving die oude en moderne structuren samenbrengt, en vertelt een beknopte en fascinerende manier van de meer dan duizendjarige geschiedenis van de stad Luxemburg. Bezoekers kunnen de evolutie en transformaties van de hoofdstad ontdekken van de 10e eeuw tot heden: van het kasteel van de graven tot de moderne stad, door de invloed van de kerk en de eeuwen die door het fort worden gedomineerd. en zijn verschillende garnizoenen. Economische activiteiten, van middeleeuwse ambachten tot industrialisatie en het financiële centrum, komen aan bod, evenals het dagelijkse leven van de inwoners. Tijdens het bezoek leert u de rol van de stad als centrum van politieke macht begrijpen, vooral vanaf de onafhankelijkheid die het Groothertogdom verwierf in de 19e eeuw en tot de oprichting van Europese instellingen. De breuken veroorzaakt door de Eerste en Tweede Wereldoorlog worden in de tentoonstelling belicht. De relevante selectie van originele historische objecten wordt verrijkt met films, geluidsdocumenten en multimediatoepassingen. 14, rue du Saint-Esprit, L-2090 Luxembourg, Luxembourg Lëtzebuerg City Museum
SLUITEN

Favorieten

Om toegang te krijgen tot jouw favorieten moet je ingelogd zijn!

SLUITEN

Favorieten

Om toegang te krijgen tot jouw favorieten moet je ingelogd zijn!

SLUITEN
SLUITEN

Personaliseer je resultaten

Om toegang te krijgen tot jouw voorkeuren moet je ingelogd zijn !

SLUITEN

Een thema volgen

Om dit thema te volgen moet je ingelogd zijn!

SLUITEN

Een thema volgen

Om dit thema te volgen moet je ingelogd zijn!

SLUITEN

Goede adressen volgen

Om dit goed adres te volgen moet je ingelogd zijn

SLUITEN

Een business volgen

Om deze business te volgen moet je ingelogd zijn

SLUITEN

Event-dropper

Om een Mirette voorstel te doen moet je ingelogd zijn!

SLUITEN

Ja, ik wil hem verwijderen

Ja Nee
SLUITEN

Well done, jouw instellingen voor de SuperNieuwsbrieven werden toegepast

SLUITEN

Event-dropper

Om een Mirette voorstel te doen moet je ingelogd zijn!

tu n'as pas autorisé la localisation ?

SLUITEN
SLUITEN