La science à La lumière de son histoire (2/4)

  • cuisine
  • conférence
  • Geschiedenis
  • Wetenschap
  • Mmmhhh tu sembles intéressé par "Wetenschap". Clique sur les mots clefs qui te plaisent... et hop ne rate plus rien les concernant. A toi de jouer !

Observeer Dishwater of hoe Agnes Pockels Surface Science in Her Kitchen oprichtte door Brigitte Van Tiggelen (Memosciences, Science History Institute-Philadelphia)

In 1893 kreeg Agnes Pockels (1862-1935) toegang tot een laboratorium aan de prestigieuze Universiteit van Göttingen om haar onderzoek naar oppervlaktefenomenen voort te zetten. Agnes sloeg het aanbod af, met het argument dat ze vanwege haar plicht voor de afnemende gezondheid van haar ouders moest zorgen. Hoe kon een jonge vrouw, die na 15 jaar geen schoolopleiding kon volgen, de aandacht trekken dat haar een dergelijk aanbod werd gedaan? En hoe verklaar je haar beslissing toen ze had kunnen profiteren van enkele van de beste onderzoeksomstandigheden in Duitsland? De presentatie streeft ernaar om verder te gaan dan wat vaak werd gepresenteerd als een onvermijdelijk offer in de context van de rol van The Woman in die tijd, en om de manier te onderstrepen waarop Agnès Pockels integendeel wist hoe ze de mogelijkheden die haar werden geboden moest gebruiken zijn status, zijn familie en zijn keuken.De conferentie zal online worden uitgezonden volgens de geldende covid-19 richtlijnen. Meer info volgt.


Goed om te weten

Automagically translated from FrenchJouw naam :

Jouw voornaam * :

Jouw email adres * :

Telefoonnummer:

Jouw bericht * :

ONLINE

Waar is het?

Belgique Bruxelles, Belgique

ONLINE
Bruxelles
BelgiqueZIE KAART

REF.#331571 - EEN FOUT MELDEN

Dit vind je ook leuk:En anders ... zie agenda

De Agenda

Zie alles wat er rond
jou te doen is

Neem Supermiro
overal met je mee.

ios android

Hey, ga niet weg...
Ontvang alles wat er
in jouw buurt gebeurt

Alle tips
events
goede adressen

  • Favorieten
  • 2021-03-02 18:30:00 2021-03-02 19:30:00 Europe/Paris La science à La lumière de son histoire (2/4) Observeer Dishwater of hoe Agnes Pockels Surface Science in Her Kitchen oprichtte door Brigitte Van Tiggelen (Memosciences, Science History Institute-Philadelphia) In 1893 kreeg Agnes Pockels (1862-1935) toegang tot een laboratorium aan de prestigieuze Universiteit van Göttingen om haar onderzoek naar oppervlaktefenomenen voort te zetten. Agnes sloeg het aanbod af, met het argument dat ze vanwege haar plicht voor de afnemende gezondheid van haar ouders moest zorgen. Hoe kon een jonge vrouw, die na 15 jaar geen schoolopleiding kon volgen, de aandacht trekken dat haar een dergelijk aanbod werd gedaan? En hoe verklaar je haar beslissing toen ze had kunnen profiteren van enkele van de beste onderzoeksomstandigheden in Duitsland? De presentatie streeft ernaar om verder te gaan dan wat vaak werd gepresenteerd als een onvermijdelijk offer in de context van de rol van The Woman in die tijd, en om de manier te onderstrepen waarop Agnès Pockels integendeel wist hoe ze de mogelijkheden die haar werden geboden moest gebruiken zijn status, zijn familie en zijn keuken. De conferentie zal online worden uitgezonden volgens de geldende covid-19 richtlijnen. Meer info volgt. Bruxelles, Belgique Bibliothèque des Riches Claires
SLUITEN

Favorieten

Om toegang te krijgen tot jouw favorieten moet je ingelogd zijn!

SLUITEN

Favorieten

Om toegang te krijgen tot jouw favorieten moet je ingelogd zijn!

SLUITEN
SLUITEN

Personaliseer je resultaten

Om toegang te krijgen tot jouw voorkeuren moet je ingelogd zijn !

SLUITEN

Een thema volgen

Om dit thema te volgen moet je ingelogd zijn!

SLUITEN

Een thema volgen

Om dit thema te volgen moet je ingelogd zijn!

SLUITEN

Goede adressen volgen

Om dit goed adres te volgen moet je ingelogd zijn

SLUITEN

Een business volgen

Om deze business te volgen moet je ingelogd zijn

SLUITEN

Event-dropper

Om een Mirette voorstel te doen moet je ingelogd zijn!

SLUITEN

Ja, ik wil hem verwijderen

Ja Nee
SLUITEN

Well done, jouw instellingen voor de SuperNieuwsbrieven werden toegepast

SLUITEN

Event-dropper

Om een Mirette voorstel te doen moet je ingelogd zijn!

tu n'as pas autorisé la localisation ?

SLUITEN
SLUITEN